top of page

Heup klachten

Pijn in en rond de heup kan erg vervelend zijn. Je heup kan stijf voelen waardoor je minder goed kunt bewegen en minder belastbaar bent. Soms kan de pijn ook doortrekken naar de lies, de bil of de zijkant van je been.

Wat zijn heupklachten?

Fysiotherapie Amsterdam klachten

Bij heupklachten komt de pijn meestal uit: 

 

  • de slijmbeurs 

  • het kraakbeen 

  • het bot van het heupgewricht 

  • het labrum (een bindweefselstructuur in de heupkom die voor stabiliteit zorgt) 

  • of de omliggende spieren en pezen. 

 

Tijdens het eerste gesprek zullen we een onderzoek uitvoeren zodat we precies weten waar je heupklachten vandaan komen en hoe we jou kunnen helpen.


Wat zijn de oorzaken van heupklachten?

Er zijn diverse oorzaken voor heupklachten, zoals ouderdom, overbelasting of trauma, bijvoorbeeld na een ongeluk of val. Ook een verkeerde manier van bewegen tijdens het sporten kan voor pijn in de heup zorgen. Dit hoeft niet altijd uit de heup zelf te komen: ook omliggende gewrichten zoals de rug, knie en enkel kunnen invloed hebben op het ontstaan of aanhouden van pijnklachten in je heup. 

 

Herken je dit niet, maar ervaar je toch pijn in je heup? Ook door factoren zoals stress, slaap en minder beweging in het algemeen kunnen klachten ontstaan. We werken met een holistische visie en kijken daarom altijd verder dan de klachten zelf. Tijdens de behandeling zullen we daarom ook rekening houden met diverse leefstijlfactoren.


Fysiotherapie bij heupklachten

Het is verstandig om met pijn in je heup naar de fysiotherapeut te gaan. Zo kun je op een veilige manier blijven bewegen en voorkomen dat de pijn of stijfheid in je heup erger wordt. Met de juiste behandeling zijn de pijnklachten voor een groot deel te verhelpen.


Met heupklachten kun je bij iedere fysiotherapeut uit ons team terecht voor een persoonlijk behandelplan. Denk hierbij niet alleen aan oefeningen of massage. Ook ontspanning en bewustwording zijn bij al onze therapeuten belangrijke aspecten binnen de behandeling.


Behandeling van heupklachten 

Hoe kan de fysiotherapeut helpen bij heuppijn? We stellen een persoonlijk behandelplan op dat perfect wordt afgestemd op jouw klachten. Met de juiste oefeningen kunnen we de stabiliteit en kracht van je heup en omliggende spieren verbeteren. Waar nodig biedt massage van de gespannen spieren verlichting, en ook dry needling kan helpen. 


Ervaar je veel pijn of wordt je heup stijf? Dan is het belangrijk om niet anders te gaan bewegen om te voorkomen ergens anders klachten ontstaan. We kijken altijd naar het hele plaatje en geven je de juiste oefeningen mee om de belastbaarheid van je heup te verhogen.


Ervaar je heupklachten of andere pijnklachten in en rond je heup? Maak vandaag een afspraak met onze fysiotherapeuten.


bottom of page