top of page

Hand- en polsklachten

De hand heeft allerlei belangrijke functies in ons dagelijks leven zoals snijden, schrijven, aardappels schillen, steunen tijdens sport of het optillen van een kopje. Juist daarom is het des te belangrijker dat de hand goed functioneert. Zodat we ons gezinsleven draaiende kunnen houden, ons werk en onze hobby's kunnen uitvoeren zonder klachten.

Wat te doen bij pijn in je hand of pols?

Fysiotherapie Amsterdam klachten

Omdat de hand en pols vrij complex zijn, kan er helaas ook van alles misgaan. Denk hierbij o.a. aan: 

 

artrose als gevolg van een gewrichtsontsteking, zwakke gewrichtsbanden of slijtage

breuken

Quervain, een ontsteking van een pees in je pols

Triggerfinger, ook haperende vinger

Dupuytren, verdikking van het bindweefsel

Carpaal tunnel syndroom

 

Omdat je hand je belangrijkste ‘gereedschap’ is, zijn pijn, stijfheid en andere klachten erg vervelend. Heb je last van pijnklachten in je pols of hand? Dan is het een goed idee om contact op te nemen met een geschikte fysiotherapeut. 


Wat zijn de oorzaken van deze klachten?

Er zijn verschillende oorzaken van pijnklachten in je hand of pols, waaronder: 


  • overbelasting

  • slijtage

  • breuken

  • trauma, bijv. een val

  • reuma 

  • ontsteking


Elke behandeling is persoonlijk, daarom kijken we altijd goed naar jouw specifieke situatie. Zo kunnen de juiste aanpak kiezen om je hand- en polsklachten snel te verhelpen.


Behandeling van hand- en polsklachten door de fysiotherapeut.

Hoe kan de fysiotherapeut helpen bij pijnklachten in je hand of pols? Tijdens het eerste gesprek zal je fysiotherapeut je diverse vragen stellen en een onderzoek uitvoeren. In het onderzoek kijken we naar het functioneren van de hand, pols en vingers. Zo komen we er hopelijk snel achter waar het probleem vandaan komt en wat we kunnen doen om de klacht op te lossen. 


Op basis van de diagnose gaan we verder met de therapie. We stellen een persoonlijk behandelplan op dat perfect wordt afgestemd op jouw situatie. Denk hierbij aan mobilisaties en diverse oefeningen die je samen met de therapeut maar ook thuis kunt uitvoeren. Daarnaast geven we je ook advies over beweging en gewoontes die mogelijk het herstel belemmeren. 

 

Met klachten in je hand of pols kun je bij elke fysiotherapeut uit ons team terecht. Binnen onze holistische visie kijken we niet alleen naar je klachten, maar ook naar de onderliggende oorzaken en leefstijl. Ontspanning en bewustwording zijn bij alle therapeuten belangrijke aspecten binnen de behandeling.


Maak vandaag nog een afspraak.


bottom of page