top of page

Lage rugpijn

Lage rugpijn is de meest voorkomende klacht waarvoor mensen bij de fysiotherapeut onder behandeling gaan. Je bent dus niet alleen met de pijn in je onderrug. Als je het eenmaal hebt gehad, keert het vaak terug. Na drie maanden is ongeveer de helft van de mensen volledig hersteld, maar sommige mensen blijven langer last houden van lage rugpijn.

Wat te doen bij lage rugpijn?

Fysiotherapie Amsterdam klachten

Het is bekend dat de meeste mensen hier ergens in hun leven mee te maken krijgen. In verreweg de meeste gevallen zullen de klachten ook zonder behandeling weg kunnen gaan. Toch gaan klachten niet altijd binnen korte tijd over, of zullen dezelfde klachten steeds terugkeren. De fysio en manueel therapeuten bij Fysio SpaandammerHout zijn specialisten in het behandelen van deze problemen en kijken graag naar een mogelijke oplossing.


Wat zijn de oorzaken van lage rugpijn?

Het is meestal niet eenduidig aan te geven hoe lage rugpijn precies ontstaat. Vaak lijkt het te maken te hebben met fysieke en mentale gesteldheid, leefstijl en werk. Als je lang of vaak een verkeerde houding aanneemt, kan pijn in je onderrug ontstaan. Soms kan de pijn ook zomaar in je rug schieten, als je bijvoorbeeld iets zwaars hebt getild of je spieren hebt overbelast.


Behandeling van lage rugpijn door de fysiotherapeut

Hoe kan de fysiotherapeut helpen bij lage rugpijn? De behandeling bestaat onder andere uit manuele therapie, het behandelen van triggerpoints, ontspanningsinstructies en oefentherapie.

Met de juiste oefeningen kunnen we je rug losmaken en de spieren versterken. 

 

Daarnaast krijg je advies en informatie over hoe je omgaat met lage rugpijn en wat je zelf kunt doen. Vaak zijn er bepaalde gewoontes die het herstel in de weg staan.

 

Daarom kijken we altijd samen met jou naar factoren die ervoor kunnen zorgen dat de klachten blijven bestaan of terugkeren. Hiervoor nemen we uitgebreid de tijd en kijken we naar jou als geheel, niet alleen naar de klacht. We houden rekening met onderliggende oorzaken en leefstijl, zoals slaap, stress, voeding en beweging in het algemeen. 

 

Heb je last van lage rugpijn? De manueel therapeut is bij uitstek de specialist in het behandelen van wervelkolom gerelateerde klachten. Het is echter ook goed mogelijk om door de fysiotherapeut behandeld te worden. Ons team staat voor je klaar.

bottom of page