top of page

Hardloopblessures

Jaarlijks krijgt een groot aantal hardlopers te maken met een hardloopblessure. Er kunnen veel redenen zijn waardoor je als hardloper over de grenzen van je kunnen gaat lopen. Dit kan o.a. leiden tot:

• lopersknie
• shin-splints
• zweepslag
• achillespeesblessure

Wil je voorkomen dat je klachten zult krijgen van het hardlopen? Denk dan in elk geval aan goede hardloopschoenen, rustige trainingsopbouw en luister naar je lichaam.

Wat te doen bij een hardloopblessure?

Fysiotherapie Amsterdam klachten

Verder is er één heel belangrijke preventieve maatregel die je kunt nemen als loper en dat is het regelmatig doen van krachtoefeningen. Van rekoefeningen, vóór of na het lopen, weten we inmiddels door wetenschappelijk onderzoek dat dit weinig tot geen effect heeft op het voorkomen van blessures. Krachtoefeningen daarentegen hebben wél een groot preventief effect. 

 

Bij Corver Fysiotherapie kunnen we je helpen om je de facetten die je als loper extra nodig hebt te kunnen verbeteren. Hierbij kun je denken aan specifieke krachtoefeningen, daar waar je dat het meest nodig hebt. Ook core-stability oefenignen zijn hierbij van belang. We kunnen je hierbij een oefenprogramma aanbieden, geheel op maat voor jou als loper.


Behandeling van hardloopblessures. 

Hoe kan de fysiotherapeut helpen bij een hardloopblessure? Dit hangt af van de klachten die je ervaart.


Tijdens de eerste afspraak zullen we je een aantal vragen stellen en een onderzoek uitvoeren. Zo komen we er samen vaak snel achter waar de pijn in jouw geval vandaan komt. 

 

Vervolgens stellen we een persoonlijk behandelplan op dat bij je klacht en je doelen past. Hiervoor maken we gebruik van therapieën als manuele therapie, triggerpoint behandeling, tapen en oefentherapie. Met de juiste oefeningen kunnen we de spieren versterken zodat je in de toekomst hopelijk geen last meer krijgt van de blessure. 

 

Daarnaast geven we je ook belangrijke adviezen mee. We kunnen specifiek onderzoek doen naar jouw looppatroon en tips geven voor verbeteringen. Waar nodig krijg je tips over de juiste schoenen voor je loopstijl en denken we met je mee over wat voor training het beste bij jouw doelen past. 

 

Heb je last van een blessure door het hardlopen? Binnen onze praktijk kun je hiervoor terecht bij Arend, Bart, Noémie en Iona. Binnen onze holistische visie kijken we niet alleen naar je klachten, maar ook naar de onderliggende oorzaken en leefstijl. Zo weten we zeker dat de behandeling aansluit bij jouw persoonlijke situatie.


Maak vandaag nog een afspraak.

bottom of page