top of page

Hoofdpijn klachten

Hoofdpijn is een veelvoorkomend probleem. Vaak is de oorzaak duidelijk aan te wijzen, zoals bij een griepje, als je slecht geslapen hebt of teveel alcohol hebt genuttigd, etc. De oplossing is meestal eenvoudig: je slaapt een keer goed of neemt een pijnstiller.

Bij terugkerende hoofdpijn is het lastiger. Deze kan hevig zijn, is niet goed op te lossen met een pijnstiller en het heeft grote gevolgen t.a.v. de relaties met anderen, je werk, etc.

Arend en Dorien hebben inmiddels ruime ervaring met het succesvol behandelen van hoofdpijnklachten. Hiervoor hebben zij meerdere opleidingen in binnen- en buitenland gevolgd.

Hoofdpijn behandeling

Fysiotherapie Amsterdam klachten

Methode

Binnen onze praktijk wordt onder andere gewerkt volgens de methode Watson. Bij deze methode staat het (dis)functioneren van de wervels hoog in de nek centraal. Bij de verschillende primaire hoofdpijnvormen (migraine, spanningshoofdpijn en clusterhoofdpijn) is in toenemende mate bewijs gevonden voor een overprikkeling (sensitisatie) van de hersenstam. Hierdoor worden prikkels die normaal niet tot pijn leiden ineens wel pijnlijk.


Hoe ziet een behandeling eruit?

Cervicogene (vanuit de nek) disfuncties leiden in 90% van de gevallen tot deze overprikkeling. Het behandelen van de nek zorgt voor een vermindering van deze overprikkeling en de hiermee gepaard gaande hoofdpijn. Ook wanneer deze al jaren bestaat!


Wanneer je naast migraine ook last hebt van spanningshoofdpijn, wat in ongeveer de helft van de migraine patiënten het geval is, dan is dit een goede indicatie voor therapie. 


Met name door onze holistische visie en  benadering zijn we in staat om tot de kern van het achterliggende probleem te komen. Inzicht in gedragspatronen die klachten in stand houden of veroorzaken, ontspanningsinstructie en oefentherapie kunnen allen onderdeel zijn van een op maat ontworpen behandelplan. Maak gerust een afspraak bij Arend of Dorien.

bottom of page