top of page

Schouderpijn

Schouderpijn is na rug- en nekklachten de meest voorkomende lichamelijke pijnklacht. Eén op de vijf mensen in Nederland krijgt er mee te maken. De klachten houden meestal lang aan en komen geregeld terug. Daarom is het belangrijk dat je de juiste behandeling krijgt die bij jouw situatie past.

Je voelt de pijn voornamelijk rond de schouder en in je bovenarm. Vooral het heffen van je arm kan erg pijnlijk zijn. Soms zijn ook de nek en het schouderblad betrokken. De pijn kan uitstralen in de gehele arm, en gaat soms ook gepaard met prikkelingen en/of een doof gevoel in de onderarm of hand.

Wat te doen bij schouderpijn?

Fysiotherapie Amsterdam Houthavens

Wat zijn de ooraken van schouderpijn?

Schouderklachten kunnen ontstaan door een blessure of trauma, bijvoorbeeld een val of ongeluk. Maar de pijn kan ook geleidelijk ontstaan als je veel in dezelfde houding blijft zitten, zoals achter het bureau of in de auto. 

 

De meest voorkomende oorzaken zijn:

 

  • instabiliteit van de schouder

  • overbelasting

  • disbalans van spieren rond het schouderblad

  • inklemming van structuren onder het schouderdak

  • frozen shoulder

 

Tijdens het eerste gesprek onderzoekt je fysiotherapeut waar jouw specifieke klachten vandaan komen. Met onze holistische aanpak kijken we verder dan alleen de pijn.


Zo houden we ook rekening met stressmanagement, slaap, ontspanning en voeding. Deze factoren kunnen allemaal invloed hebben op het ontstaan van jouw klachten en je herstel.


Behandeling van schouderpijn

Hoe kan de fysiotherapeut helpen bij schouderklachten? De eerste afspraak (intake) geeft duidelijkheid over waar jouw klachten vandaan komen. We stellen vervolgens een behandelplan op, op maat gemaakt voor jouw situatie: met de juiste oefeningen gericht op stabiliteit en kracht. Waar nodig maken we ook gebruik van massage, dry needling en manuele technieken.  


Hoe kan de fysiotherapeut je helpen bij schouderpijn?

Onze praktijk maakt deel uit van het Schouder Netwerk Amsterdam. Dit is een samenwerking van fysiotherapeuten, huisartsen en medisch specialisten in en rond Amsterdam. Door onze gebundelde krachten leveren wij een optimale behandeling van jouw schouderklachten, met óf zonder operatie.

 

Met schouderklachten kun je zowel bij Dorien Schagen als bij Arend Edelenbosch terecht voor een persoonlijk behandelplan. Maak vandaag nog een afspraak.

bottom of page