top of page

Kniepijn

Knieklachten komen vaak vanuit de meniscus, banden die voor stabiliteit zorgen aan de buitenzijde of in de knie (voorste en achterste kruisbanden). Ook de slijmbeurs, het kraakbeen, het bot van het kniegewricht of de knieschijf kunnen pijn veroorzaken. Daarnaast kunnen ook de spieren en pezen rond het kniegewricht pijnlijk zijn.

Wat te doen bij kniepijn?

Fysiotherapie Amsterdam klachten

Omdat de knie een vrij complex en gevoelig gewricht is, kan er van alles misgaan. Tijdens het eerste gesprek zullen we een onderzoek uitvoeren zodat we precies weten hoe we jou kunnen helpen. Vaak zien we mensen die al maanden (of jaren!) rondlopen met pijn in hun knie. Dat is niet alleen pijnlijk, maar ook onnodig. 

 

Twijfel je over je knieklachten? Neem contact op met onze fysiotherapeuten


Wat zijn de oorzaken van kniepijn?

Pijn in je knie kan diverse oorzaken hebben. Veel mensen denken gelijk aan ouderdom en algemene slijtage, maar ook overbelasting of trauma, bijvoorbeeld een ongeluk, kunnen knieklachten veroorzaken. Ook een verkeerde manier van bewegen tijdens het sporten kan voor pijn in je knie zorgen. Dit hoeft niet altijd uit de knie zelf te komen: ook omliggende gewrichten zoals de rug, heup en enkel kunnen invloed hebben op het ontstaan of aanhouden van pijnklachten in je knie. 

 

Herken je dit niet, maar ervaar je toch pijn in je knie? Ook door factoren zoals stress, slaap en minder beweging in het algemeen kunnen klachten ontstaan. We werken met een holistische visie en kijken daarom altijd verder dan de klachten zelf. Tijdens de behandeling zullen we daarom ook rekening houden met diverse leefstijlfactoren.


Wat kun je doen bij pijn in je knie?

Pijnklachten in de knie kunnen erg vervelend zijn, daarom is het altijd verstandig om het even wat rustiger aan te doen. Probeer de belasting van je knie te verminderen.


Daarbij is het belangrijk om niet opeens anders te gaan bewegen - dit kan er juist voor zorgen dat er op andere plekken klachten ontstaan. 

 

Ervaar je veel pijn, wordt je knie stijf of kun je steeds minder bewegen? Dan is het verstandig om met je knieklachten naar de fysiotherapeut te gaan. We kunnen je helpen om op een veilige manier te blijven bewegen.


Behandeling van kniepijn door de fysiotherapeut.

Hoe kan de fysiotherapeut helpen bij kniepijn? Tijdens de eerste afspraak (intake) zullen we jou een aantal vragen stellen en een onderzoek uitvoeren om jouw specifieke situatie in kaart te brengen. Met een holistische visie kijken we niet alleen naar je klacht, maar naar de onderliggende oorzaak.


We stellen altijd een persoonlijk behandelplan op dat perfect wordt afgestemd op jouw situatie. Afhankelijk van je klachten kunnen we medical tape gebruiken, de gespannen spieren masseren en het bewegingsbereik van je knie verbeteren. Met gerichte oefeningen van je beenspieren kunnen we de stabiliteit en kracht verbeteren en je zo de regie over je eigen lichaam weer teruggeven.  


Met knieklachten kun je bij iedere fysiotherapeut uit ons team terecht voor een persoonlijk behandelplan.

bottom of page