top of page

Tennisarm

Een tennisarm, ook wel tenniselleboog genoemd, heeft zelden met het spelen van tennis te maken. Het betreft pijn aan de buitenkant van de elleboog, vaak met uitstralende pijn in de buitenkant van de onderarm. De pijn ontstaat omdat een peesaanhechting aan je elleboog geïrriteerd en wellicht ontstoken is.

Wat te doen bij een tennisarm?

Fysiotherapie Amsterdam klachten

Wanneer je hier last van hebt kun je ook minder kracht ervaren in je hand en pols. Vooral wanneer je iets optilt met de arm gestrekt of met de handpalm naar beneden, kun je pijn of krachtsverlies ervaren. Als de irritatie erger wordt, kan bijna elke beweging van de arm pijn doen of kun je ‘s nachts van de pijn niet goed in slaap vallen. 


Zelf kun je ervoor zorgen dat je arm sterk genoeg is of kun je rekoefeningen doen. Het dragen van een brace zorgt voor meer kracht en minder pijn. Om te voorkomen dat de pijn erger wordt is het belangrijk dat je contact opneemt met je fysiotherapeut. 


Wat zijn de oorzaken van een tennisarm?

Een tennisarm kan veel verschillende oorzaken hebben. Meestal is er sprake van overbelasting omdat je langdurig dezelfde bewegingen maakt of dezelfde houding aanneemt, bijv. als je veel achter de computer zit. Ook samenhangende problemen met nekklachten zien we vaak.  

Omdat elk lichaam anders is, is het altijd belangrijk dat we verder kijken dan de klacht zelf. We houden altijd rekening met je leefstijl en andere factoren, zoals stress, voeding en beweging. Ontspanning en bewustwording zijn bij al onze therapeuten belangrijke aspecten binnen de behandeling.


Behandeling van tennisarm door de fysiotherapeut.

De behandeling zal bij niemand hetzelfde zijn omdat we altijd kijken naar de oorzaak. Om je klachten zo goed mogelijk te verhelpen, besteden we aandacht aan de spierkracht en coördinatie van de hele arm en romp. Denk hierbij aan manuele therapie, rekoefeningen en krachtoefeningen. Ook met dry needling en specifieke massage van de triggerpoints kunnen we je tenniselleboog goed behandelen. 


Uiteraard geven we je ook oefeningen en adviezen mee voor thuis. We kijken naar bewegingen en gewoontes die het herstel mogelijk in de weg staan. Zo krijg je de regie terug over je eigen lichaam. 


Heb je last van een tennisarm? Binnen onze praktijk kun je hiervoor terecht bij alle therapeuten. Binnen onze holistische visie kijken we niet alleen naar je klachten, maar ook naar de onderliggende oorzaken en leefstijl. Zo weten we zeker dat de behandeling aansluit bij jouw persoonlijke situatie.  

bottom of page