top of page

Nekklachten

Veel mensen hebben last van nekklachten, vaak ook in combinatie met schouderklachten. Je voelt pijn of stijfheid aan één kant of juist overal in je nek. Wellicht kun je je hoofd niet draaien en bewegen en word je zo belemmerd in het dagelijkse leven.

Heb je al langere tijd last van nekklachten die niet vanzelf overgaan? Dan is het verstandig om contact op te nemen met je fysiotherapeut. Als je eenmaal weet waar je pijn vandaan komt, kan de juiste behandeling snel voor verbetering zorgen.

Wat te doen bij nekklachten?

Fysiotherapie Amsterdam klachten

Wat zijn de oorzaken van nekklachten?

Nekklachten zoals pijn en stijfheid in de nek kunnen verschillende oorzaken hebben, o.a.: 

 

  • een verkeerde houding

  • verkeerde belasting

  • trauma, bijv. een ongeluk 

  • degeneratie 

  • aanhoudende stressvolle situatie 

  • kramp door kou

 

Vaak is er sprake van een combinatie van de genoemde oorzaken. Daarnaast vinden veel nekklachten hun oorsprong in overspanning of verstijving van de bovenrug. Dit kan te maken hebben met je houding, maar ook emotionele overbelasting (actueel of juist in het verleden) kan een rol spelen. 

 

Daarom is het altijd belangrijk dat we verder kijken dan de klacht zelf, maar ook rekening houden met je leefstijl en andere factoren. Ontspanning en bewustwording zijn bij al onze therapeuten belangrijke aspecten binnen de behandeling.


Behandeling van nekklachten door de fysiotherapeut.

Hoe kan de fysiotherapeut helpen bij nekklachten? Tijdens het eerste gesprek zal je fysiotherapeut je diverse vragen stellen en een onderzoek uitvoeren. Aan de hand hiervan wordt een behandelplan op maat opgesteld. Afhankelijk van de oorsprong van je nekklachten kan de focus van de behandeling liggen op ontspanning, mobilisatie of stabilisatie en het versterken van de spieren.

 

Ook manuele therapie, dry needling, oefentherapie en ontspanning/ bewustzijnstherapie kunnen ingezet worden. 

Daarnaast ontvang je ook advies over beweging en gewoontes die mogelijk het herstel kunnen belemmeren. Door samen te kijken naar je situatie kunnen we jou zo goed mogelijk behandelen en ervoor zorgen dat de klacht ook daadwerkelijk wegblijft. 


Heb je last van nekklachten? Dan kun je bij elke fysiotherapeut uit ons team terecht. Binnen onze holistische visie kijken we niet alleen naar je klachten, maar ook naar de onderliggende oorzaken en leefstijl. Zo weten we zeker dat de behandeling aansluit bij jouw persoonlijke situatie. Maak nu een afspraak.

bottom of page