top of page

Esther Woonink

Specialisaties:


Manuele therapie

Haptotherapeut

Bekkenklachten bij zwangeren

Yogablessures en adviezen

Fysiotherapeut & Manueel therapeut

Fysiotherapie Amsterdam Westerpark

Esther is sinds 2003 manueel therapeut volgens de methode van der Bijl en al vanaf 2010 werkzaam in de praktijk op de Spaarndammerstraat. Met veel ervaring en gedrevenheid zoekt ze graag actief naar de oorzaak van je klachten.

 

De wisselwerking tussen lichaam en geest heeft altijd al haar interesse gehad. Via opleidingen in meditatie, yoga, adem en haptonomie heeft ze daar veel over geleerd. Ze helpt je inzicht te krijgen in de onderliggende patronen van bewegen. Dit kan middels een zetje geven met manuele therapie, mobiliserende- en ontspanning oefeningen, aanpassen van houding, meer of juist minder gaan bewegen, spierversterkende oefeningen en adviezen voor in het dagelijks leven.

 

Als manueel therapeut volgens de methode van der Bijl richt ze zich op spieren en gewrichten in de gehele bewegingsketen. Dit kan op een andere plek zijn dan waar de klacht zit. Zo heeft ze net als haar collega’s in deze praktijk een holistische blik. Ze richt zich niet alleen op de symptomen, maar ook waarom je pijn of last ervaart. Om zo te zorgen dat herhaling van de klacht zo min mogelijk optreedt. Hierbij heeft ze ook altijd aandacht voor het ervaren van stress en spanning in het dagelijks leven.


Sinds 2001 beoefend ze yoga en is tevens yoga-docent sinds 2010. Ze heeft hiernaast in het verleden gewerkt als docent anatomie en gaf groepstrainingen bij bigmove. 

 

Esther woont met veel plezier op IJburg en heeft twee kinderen in de puberleeftijd. Zelf blijft ze op allerlei manieren fit door hardlopen, meditatie en yoga. Kort heeft ze vanaf haar 52e fanatiek gevoetbald, om dit vervolgens om te ruilen voor tennis.

 

Voor ragen over yoga-houdingen of blessures bij yoga beoefening kun je met al haar ervaring uitstekend bij Esther terecht.

 

Naast manueel therapeut is ze de helft van de week aan het werk als haptotherapeut in het gezondheidscentrum. Meer informatie hierover is te vinden op www.estherwoonink.nl

bottom of page